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Recettes de cuisine
Sujet :Cramique aux raisins
tiote belotte14/04/2008 08:03
Pour 8 personnes :
800 g de farine
30 g de levure de boulanger
30 cl de lait
50 g de sucre en poudre
1/2 cuillère à café de sel
3 œufs
120 g de beurre
200 g de raisins de Corinthe


Porter le lait à ébullition et laisser tiédir. Dans une terrine, verser la farine en fontaine. Emietter la levure au centre. Du bout des doigts, la délayer avec 10 cl de lait tiède. Faire tomber un peu de farine dessus. Laisser lever 30 minutes.

Ajouter le sucre, le sel et 2 oeufs. Travailler la pâte du bout des doigts en incorporant la farine, puis le reste de lait. Avec une spatule, incorporer petit à petit 100 g de beurre fondu. Bien pétrir.
Couvrir d'un torchon humide et laisser reposer 2 heures dans un endroit tiède.
Rincer les raisins. Les égoutter et les rouler dans un peu de farine. Les incorporer à la pâte en la retravaillant.
Déposer la pâte sur une tôle à pâtisserie légèrement farinée en formant un long boudin aplati ou dans
un moule à cake. Préchauffer le four à 180°C (thermostat 6).

Laisser lever dans un endroit tiède, à découvert, à l'abri des courants d'air jusqu'à doublement de volume, pendant 30 à 40 minutes. Dorer la surface à l'oeuf battu. Enfourner 1 heure.

La cramique étot l'incontournape goûter des ducasses, kermesses ou fêtes d'patronnache


ANDRE14/04/2008 23:33
Ch'est vrai qué j'peux m'tromper,cha m'arrife ed'pu z'inpu, mais cha serot pon putôt ine flamique ?
tiote belotte15/04/2008 08:06
alors là j'oseros pas allez conte tin avis André mais j'ai deusses lifes d'recettes de ch'nord et ch'est marqué cramique dins les deux........... alors j'in appelle aux spécialistes ?
mi j'pinsos que flamique ch'est quind in mingeot chaud, les intrées quo.........
comme quind in dit quiche pour les intrées et tarte pour les dessert alors queule pâte ch'est souvint l'même ? mais j'peux m'ingueuser ?
nanadette10/12/2008 11:11
cramique ou flamique ch'est pas graffe ,
mi j'cachos l'recette là d'pis un bout d'temps et j'pinse jamais à raviser dins les recettes
parce que d'habitute j'as juste l'temps d'faire un tiot coucou à ch'comptoir
j'vas faire t'recette tiote belotte cha m'rappellera m'mère alle m'in faisot quand j'étos tiote , dpis qu'alle est morte j'in ai pas armingé , cha fait 27 ans
incore merci
Matante10/12/2008 12:05
André, l'flamique ch'est un' tarte à gros bord mais avec un' préparation salée.
tiote belotte24/12/2008 11:43
ATTINTION ATTINTION....
j'ai fais l'arcette, l'résultat c'est pas ça, ça lèfe bin mais c'est pas assez aéré j'trouff', c'est in tiot peu "étouffe chrétien", mais pet ête qu' j'ai trop pétri ......... in tiot consel, faire l'mitan des ingrédients sinon in'd'a pou tout l'quartier......
j'arcommincherai in aute cop et j'vos dirai quo.......

merilou24/12/2008 17:54
J'avos essayé cte recette aussi et j'm'a presque étouffée...
Dins l'cramique que j'mingeos avint d'printe l'mongy à Roubaix, y'avot de l'canelle ddins et du chuc tout autour que cha guillot. Hum, ch'étot bon, mais j'mettos du chuc sur les poignées du mongy, ch'étos mi, je l'fais pu... Y'a pus d'mongy
merilou24/12/2008 17:55
Chétot (aveuc un T)
cartouche25/12/2008 10:59
avec un T ou un café cha dépind des gouts

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en ch'ti:onque
français:oncle
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