Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :PICHON AL’ CH’TI MI, lieu jaune
Chtitemarie02/01/2009 11:28




* Du pichon (lieu jaune)
* 10 fines trinques d’ lard enfinqué
* 40 g d’ marol
* 1 verre d’ bibine
* 1 chicon
* 2 pennetières
* 2 écalotes
* 1 verre d’ crème fraique
* 40 g d’bure
* du vinecque bâlsamic
* sel , pofe , chuque


Qu’mint qui faut faire



Te fais des frites , cha tout eul’mond y sait eul’ faire din l’nord ,chi t'es pas boubourse , si non te ravisses dins in life eud’ r’cettes eud’ frites. Te cuis eul’ chicon avec eune nioche eud’ chuque , ch'est min amer comm’ cha. Après faut intortiquer eul’ pichon dins ch’lard et eul’cuire avec d'eul bure din eune paièle. Te fais de l’sauce avec ches écalotes , eul’bire ,eul’ marol et eul’crème. Pindint ch’timps là te mets à réduire eul’ vinecque din eune tiote casserôle. Al’ fin , te mets tout du miux possipe din l’zassiettes , pis surtout te l’ sert caud , ch'est miux bin caud et la te t’régal !
ch'duc09/01/2009 11:14
chtite marie,el semaine prochaine ,ej vais essayé ét arcette pour el bière ché del brune ou del blonde ,!
rigebert16/03/2009 16:13
Bonjour Chtitemarie. Est-ce que tu connais la "carbonade au pain d'épice" ? Mon copain, il a mangé ca, et il en fait bouffer à son héros...

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:arbiner
français:reculer
genre:v.
Accéder au glossaire