Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :Tarte aux pommes - tomates - camimbert
lyly04/01/2009 11:39
Une pâte feuilletée
3 ou 4 pommes fruits
3 tomates
1 camembert

Faire cuire 10 mn à 190° la pâte feuilletée...
Ensuite mettre des fines tranches de pommes fruits, par dessus des tranches de tomates, finir par l'camembert en tranches...
Arfaire cuire le tout pendant 15 mn 190°

Lorsque l'camembert i coule et roussit un tiot peu ché bon....

L'mariache du sucré salé ché pon mauvais du tout....

Tout le monde a eu querre à l'mason.....
therese07/01/2009 13:37
J'ai essayé hier soir, ch'est pas mal, mais à not' goût cha manque d'assaisonnement. Mi j'ai mis des pommes reinettes et cha s'marie bien avec l'reste.
lyly07/01/2009 17:25
Bin Théresse té mets du poiff in plus pour ti et André....
Ah chés norminds...
lyly07/01/2009 17:33
Cha dépind aussi de quel caminbert que té prinds...
Du vieux coulants, du mou sans goût ou du intre deux à l'craie...
Ej dis cha ej dis rin....HEIN Batisse....
merilou07/01/2009 17:49
Hé bé Lyly cmint qu'te voulos qu'cha plaisse à André ch t'histoire là, t'avos oublié l'poiff !
A mmote que ches norminds y saftent choisir un caminbert.
lyly07/01/2009 17:57
Sauf que chés deux là....chés des "expatriés" du Pas de Calais" pour l'caminbert...ej doute...(infin par rapport au Maroilles...) Pétète que l'arcette d'audzeur aveuc du Maroille cha do ête bon aussi qui sait ?
therese08/01/2009 15:49
Bin té sais Lyly, té devros pon douter d' mi pour l'qualité du camambert, j'ai travaillé près de 25 ans dans eune laiterie fromagerie du qu'in faijot du camembert (ch'ti qui porte l'nom de Richard, roi d'angleterre)

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:écraper
français:racler
genre:v.
Accéder au glossaire