Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :potache ed chicons
DANIEL DOUTRELON10/05/2009 12:25
600 gr ed chicons
1 grosse pétote
2 biaux porions
1 lite ed bouillon ed glaine
40 gr.ed bure
del crême liquitte
sé poiffe
des pitis croutonsed pain grillés aillés

té find té porions et té les cops.té fais fonte ech bure dins un couet pas trop pitit,t'ajoute té porions et tes chicons que t'as éminchés té laisse réfléchir 10 mn;in touillant ed timps in timps.épluche eul pétotes té l'cop in dé.
té print 1 lite d'ieau avec eu dins ej cube ed bouillon té fais coffer et té verse su ché légumes in mélingeant 'ajoute les morcieaux ed pétotes té met un couverque et té laiche mijoter 30 minutes a feu doux,té met ch'sé et poiffe pi de l'crême inviron 5 cuilléres à soupe et pi té sert.
si té veut té donner un coup ed mixer
pas d'ale ni d'oignons té casseros el gout

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:ferniête
français:fenêtre
genre:n.f.
Accéder au glossaire