Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :eune coquile pour s'intrainer pour Noel
annesophie06/06/2009 14:20


- 1 cube ed levure ed boulinger
- 1/2 l d'ieau
- eune pincée ed sel
- 1 kg ed farine
- 3 oués + 1 jaune
- 125 g ed beurre
- 50 g ed chuc in poute
Pour el décoration :
- 1 bonne pognée ed chuc perlé
- 1 bonne pognée ed raisins secs

Recette :

1/ Diluer l' cube ed levure dans l'ieau tiède. Ajouter eune grosse pincée ed sel et del farine. L' mélinche dot rester liquite. Laicher l' pâte arlever à l'abri sous eune loque , plusieurs heures ou minme toute el nuit.

2/ Ajouter les oués battus et eune 1/2 plaque ed beurre ramolli, epis l' farine. Ouvrer l'pâte ale main jusqu'à ce qu'ale soit lisse et n' colle pus aux dogts. Laisser arposer 3 heures, sous l'torchon.

3/ Artravailler el pâte nature, ou ajouter el chuc perlé obin des raisins secs, et faire el modelache. Mette ches coquiles sur el plaque farinée et arcouvrir d'eune serviette . Attindre inviron eune 1/2 heure avint ed badigeonner el surface avec un tiot peu ed jaune d'oué battu.Infourner à four caud, thermostat 200°C, pindant 25 minutes. Surveiller el cuisson pour pas que cha finque

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:et'
français:ton, ta
Accéder au glossaire