Accueil forums

Forum général (tout sujet)
Discussions de comptoir
Café littéraire
Le patois Ch'ti
Le Nord-Pas-de-Calais
Les mineurs et la mine
Légendes et contes
Recettes de cuisine
Histoires drôles
Demandes de traductions
Webmaster à votre écoute

Livre d'Or

Recettes de cuisine
Sujet :Les coules ed suisse
annesophie23/07/2009 19:13
Ches coulles ed suisse s' font aveuc 1 kg d 'farine, 1 paquet d' levure chimique et pis inviron un lite d'ieau.

El pâte dot ête un tiot peu plus épaisse que celle des crêpes.

In fait bouillir l'ieau quand l'ieau bout in y plonche eune cuillère à soupe pis avec cette cuillère in prind del pâte qu'in met dins l'ieau bouillante et quand les coules ed suisse sont cuites, ale armontent ale surface.

Pindant c' timps in met dins un saladier del vergeoise blonte un paquet et eune brique ed margarine sur lesquels in mettra les coules ed suisse quand ale s'ront cuitent. In mélingera el tout ej tiens cette arcette dem Mémé. Pourléquez vous bin.

Retour au forum

Utilisateur

Mot de passe


S'inscrire
Mot de passe oublié ?

Google

Connaissez-vous
ce mot ?
en ch'ti:consel
français:conseil
genre:n.m.
Accéder au glossaire